Kävijöitä yhteensä

Vierailijoita: 986792

Sisäänkirjautuminen


Salasana unohtunut?
Historia PDF Tulosta Sähköposti
25.01.2006

Vuonna 1979 Tony Montana tuli tunnetuksi voitettuaan Suosikki-lehden järjestämän kilpailun Rock-kuninkuuden Johnny & The Dodgers -bändin kokoonpanossa. Dodgersin ohjelmistoon kuului 50-luvun rockia sekä perinteistä suomi-iskelmää. Rock kuninkuus vei tuolloin bändiä ahkerasti keikkalavoille.

80-luvun alussa armeijan käytyään, Tony opiskeli itsensä palomestariksi, ja ammattiaan hän ehti harjoittaakin ennen kuin teki paluun viihdemaailmaan. Paluu tapahtui vuonna 1993 Ykköstähti-kilpailun voiton myötä. Myös taiteilijanimi Tony Montana kuultiin tuolloin ensimmäistä kertaa, jonka Tony sai gangsterielokuvan innoittamana. Kilpailun siivittämä vuosi vei nuorekkaan ja poikamaisen Tonyn suoraan suomalaisten miesartistien kärkeen. Hän julkaisikin kaksi pitkäsoittoa saman vuoden aikana. Ykköstähden jälkeen hän osallistui Syksyn Sävel -kilpailuun "Syksyn ruusut kukkimaan" -biisillään.

Tanssilavakansan villitsijä, Tony Montanan rinnalla oli pitkään Timo Salokorven Tanssiorkesteri ja keikkailua tehtiin kahdella eri kokoonpanolla (4-miehisenä tai 7 miehisenä orkesterina, jossa myös puhaltimia) ravintoloista tanssilavoille sekä erilaisissa yksityistilaisuuksissa.

Tony on tehnyt ahkerasti ja määrätietoisesti työtämusiikkinsa eteen ja saanut myös tunnustusta työstään, mm. Vuoden Viihdyttäjänä sekä Vuoden Miesartistitulokkaana vuonna 1993. Tonyn musiikin skaala ulottuuu perinteisestä iskelmästä trendikkääseen tanssimusiikkiin sekä rockmusiikkiin. Monipuolisuus onkin yksi hänen työnsä rikkauksista. Tähän mennessä Tony on julkaissut 8 pitkäsoittoa, joista vuonna 1999 ilmestynyt "Soittajapoika" valittiin samaisen vuoden kesäkuussa Kuukauden levyksi.Samoin vuonna 2001 julkaistu "Ikävä mun on sua"valittiin maaliskuun Kuukauden levyksi.

 2008 ilmestyi Tonyn tuorein pitkäsoitto "Artistiklassikot",  

Johnny & the Dodgers nimellä julkaistiin vuonna 2010 levy "Matkaa teen" joka sisältää 50-luvun musiikkia suomeksi laulettuna.

Bändi onkin kysytty esiintyjä teemabileisiin. Let"s rock.

2011 Julkaistiin Tonyn single nimeltä "Yhdessä aina", mikä onkin erittäin toivottu kappale hääparien keskuudessa.